TRIPHALA

“Triphala” betekent ” drie vruchten ” : Haritaki, Bibhitaki en AmalakiAmalaki, ook wel Indiase kruisbes of amlavrucht genoemd, is een waardevolle rasayana. Amalaki bevat antioxidanten. Het harmoniserende effect op alle drie de dosha’s maakt amalaki zo waardevol. Amalaki (Emblica officinalis) ook wel bekend als de Indiase kruisbes werkt verkoelend, stimuleert het immuunsysteem, reinigt en ondersteunt het spijsverterings- en darmkanaal alsook de lever, voedt en beschermt de huid van binnenuit en zorgt voor een goede vocht balans. De amlavrucht beschermd tegen ouderdomsverschijnselen, helpt de cellen en weefsels in goede conditie te houden en gezonde pH niveaus te bereiken. De vrucht wordt gezien als een waardevolle rasayana (tonicum) met een harmoniserende effect op alle drie de dosha’s, dit maakt de amlavrucht zo waardevol.

Amalaki werkt:

 • verjongend en aansterkend
 • bij ouderdomsverschijnselen
 • beschermend tegen vrije radicalen


Amalaki wordt al duizenden jaren als een van de belangrijkste kruiden in de Ayurvedische geneeskunde beschouwd. De Amalaki besvrucht kan alleen in de wintermaanden worden geoogst en is van nature een rijke bron aan vitamine C, calcium en ijzer. Het verdroogde poeder van de vruchten heeft haargroei bevorderende eigenschappen, reinigt en voedt hoofdhuid en wordt daarom in India nog steeds gebruikt om de haren en hoofdhuid mee te wassen. Amalaki kan dus worden gezien als een tonicum voor de algehele gezondheid en is tevens een van de hoofdingrediënten van Chawan Prash (Amrit Prash).

Haritaki (terminalia chebula) is the Tibetan "king of medicine." Deze vrucht heeft het vermogen om het oude darmslijm te verwijderen, en dus de opname van voedingsstoffen te verbeteren.

Dit is het tweede deel van de samenstelling. Deze vrucht staat al eeuwen bekend om de balans van alle lichaams systemen te reguleren. Het fungeert als interne reiniging, het verwijdert het overtollig vet uit de organen. En werkt als diepe detox. In de Ayurvedische geschriften staat ‘bhibitaki’ reeds lang bekend om zijn goede uitwerking op onze ogen. Zeker als we wat ouder worden is dit een goed middel. ‘Bhibitaki’ is  anti-virus en anti-bacteriëel van aard, en is een prima middel om de ontlasting zachter te maken. Dus geen laxerend middel, maar een natuurlijk middel om de stoelgang te verbeteren. En EEN van de goede werkingen is dat deze vrucht het oude darmslijm verwijdert, en de darmen schoon en gezond houdt. Als de darmen veel slijm in zich hebben, vermindert de opname van voedings stoffen . Terwijl je dus gezond eet, neemt het lichaam de gezonde stoffen slecht op.

Many depictions of the healing Buddha show him extending a handful of this fruit indicating its longstanding medicinal usage in Asia. It’s believed to have a variety of positive health effects on the heart and brain. It can be used as a laxative by itself, but also has an anti-diarrheal treatment. It’s an anti-inflammatory and is calming to Vata.

Bibhitaki (terminalia belerica) helpt om een goede beweging en voorstuwing in de darm te krijgen. Dat heet ‘darm peristaltiek’. Deze staat erom bekend dat het de 5 smaken in zich heeft. Dit stimuleert de werking van ons spijsverterings systeem. En ook deze vrucht heeft een geheel eigen werking.  Want sinds eeuwen wordt deze vrucht gebruikt tegen aambeien, anemie, gastro intestinale infecties en gal problemen. Het werkt bij een PDS ( Prikkelbare Darm Syndroom), door zijn regulerende werking. Het is ook een oud middel voor  het natuurlijk reguleren van de bloeddruk, en werkt zuiverend op de longen. Bijvoorbeeld tegen hoesten en astma. Haritaki wordt ook al eeuwen verantwoordelijke gehouden voor het reduceren van het lichaams gewicht.

Bibhitaki (terminalia belerica) is another powerful ancient rejuvenator with detoxifying qualities on the blood, muscles, and fatty tissue of the body. Bibhitaki is very useful with conditions involving excess mucous in the system and is also good for quality bone formation. This fruit is known as “the one who keeps away disease” owing its name to the multiple benefits it has on Kapha.

15 Triphala Benefits
 1. Improves digestion
 2. Alleviates and corrects constipation
 3. Tones the gastrointestinal tract
 4. Triphala powder cleans bowel and normalizes the digestive system
 5. Purifies the blood
 6. Removes excess fats out of the body
 7. Nurtures voice quality
 8. Strengthens hair roots
 9. Enrich hair color
 10. Improves eyesight
 11. It has various liver, blood cleansing and nutritional properties
 12. It contains anthraquinones that help in stimulating peristalsis
 13. Rich in one of the powerful antioxidants, polyphenols, which reduces oxidative stress on the body
 14. High amount of vitamin C builds immunity
 15. Maintains good reproductive health in both genders, nourishes and strengthens the respiratory tract and the lungs.
 16. Improves digestion,
 17. Reduces serum cholesterol,
 18. Improves circulation (potentiates adrenergic function),
 19. Contains 31% linoleic acid,
 20. Exerts a marked cardio-protective effect,
 21. Reduces high blood pressure,
 22. Improves liver function,
 23. Has proven anti-inflammatory and anti-viral properties,
 24. Expectorant, hypotensive.

   Triphala

   1. Ayurvedic Digestive Cleanser
   2. Standardized Fruit Extract
   3. Ayurvedic Tonifier & Digestive Support
   4. A Dietary Supplement
   5. Vegetarian/Vegan
   6. Botanicals/Herbs
   7. Family Owned Since 1968
   8. GMP Quality Assured
   Triphala is a combination of three fruits (Harada, Amla and Behada) that has been used in Ayurvedic herbalism for thousands of years. Triphala has been historically used as a digestive cleanser and tonifier. In recent years, Triphala has been shown to be a potent free radical scavenger. In addition, it has been found to possess numerous other bioactive compounds, including gallic acid, tannic acid, and epicatechin.

   Deze supplement KUN JE HIER BESTELLENGEBRUIK IHERB KORTINGSCODE (ILO824) om 5 dollar korting te krijgen. Als je voor meer dan 40 dollar bestelt krijgt u zelfs 10 dollar korting. Bestellen in US is hoe dan ook 2 a 3 keer goedkoper dan in Nederland. Dat heb ik uitgezocht. Vul de code ILO824 bij afrekenen (onderaan). Wilt u een gratis verzending? Bestel dan voor 50 dollar met de iHerb kortingscode ILO824. Dan betaalt u 40 dollar voor uw bestelling en betaalt u niets voor verzending (normaal vanaf 6 dollar. Het duurt 10 dagen voordat u uw bestelling thuis heeft (Ik heb al meerdere keren besteld).