ASHWAGANDHA

Ashwagandha is de bestseller. Maar Waarom?
Ashwagandha zorgt voor herstel van ons lichaam en zenuwstelsel. De struik komt voor in India, maar ook in Noord-Amerika. De wortels worden al duizenden jaren gebruikt door Ayurvedische genezers. De wortels bieden veel geneeskrachtige flavonoïden. Vele studies hebben aangetoond dat het kruid ontstekingen vermindert, maar ook stress regulerend is.

De wortels van de Ashwagandha (Withania somnifera) bevatten choline en beta-sitosterol (een oestrogeen-achtige verbinding) die de cognitieve functies verbeteren en het vetgehalte alsook de  cholesterol verlagen. De somniferine uit de wortels  versoepelt de spieren en scopoletine controleert de spierstijfheid.

De bladeren van de Ashwagandha bevatten verbindingen zoals withaferin A, dat helpt om de pijn van artritis te verminderen en doodt schadelijke organismen en kankercellen. De steroïdale alkaloide withanine geeft een versoepeling van de spieren vanaf de inname.

Regulatie glucosestofwisseling
In de ayurvedische geneeskunde wordt ashwagandha geadviseerd bij diabetes mellitus. Er is toenemend wetenschappelijk bewijs (met name uit dierstudies) dat ashwagandha (pre)diabetes en daarmee samenhangende complicaties gunstig beïnvloedt.(63,67-70) Ashwagandha verlaagt de bloedglucosespiegel en remt hyperinsulinemie, mede door verbetering van de antioxidantstatus en verhoging van de insulinegevoeligheid.

Remming veroudering
Ashwagandha gaat (vroegtijdige) veroudering mede tegen door het remmen van oxidatieve stress en laaggradige ontsteking, en het verbeteren van de stressbestendigheid.( 1) In-vitro onderzoek toonde aan dat withanone in ashwagandha celveroudering tegengaat door neerregulatie van de cycline afhankelijke kinaseremmer p21WAF1.(9) Dit regulatiemolecuul remt celdeling, bevordert celveroudering en apoptose en speelt mogelijk een rol in de pathogenese van leeftijdsgerelateerde ziekten zoals atherosclerose, de ziekte van Alzheimer, kanker en (osteo)artritis.

Positieve effecten van Ashwagandha
Meerdere studies hebben nog meer voordelen van Ashwagandha aangetoond. Waaronder:
 1. Ondersteunt onze hersenfuncties
 2. Zorgt voor gezonde hersencellen
 3. Kan beschadigde cellen repareren
 4. Verbetert ons geheugen
 5. Energie verhogend
 6. Vermindert darmklachten
 7. Werkt libido verhogend
 8. Een goede anti depressiva
 9. Vermindert stress
 10. Vermindert bloedarmoede
 11. Verlaagd de bloeddruk
 12. Cholesterol verlagend
 13. Vermindert de klachten bij fybromyalgie
 14. Ondersteunt de lever
 15. Verbetert het immuunsysteem
 16. Vermindert ontstekingen
 17. Vermindert de pijn bij artrose
 18. Houdt de pezen en spieren soepel
 19. Stimuleert de schildklier
 20. Verbetert de nachtrust
 21. Vertraagt de veroudering van het lichaam.
 22. Verbetert psoriasis en andere huidaandoeningen
 23. Bevordert spieropbouw
 24. Vermindert hypo of hyper bij diabetes
 25. Versnelt het genezingsproces
 26. Geeft kracht en energie bij ziekte
 27. Vermindert oververmoeidheid
 28. Verbetert de nachtrust
 29. Verbetert de uithoudingsvermogen
 30. Preventie en ondersteunend in de behandeling bij tumoren
 31. Positief effect op de celmembraan en de vernieuwing van de cellen in het lichaam
 32. Verbetert de hormoonfunctie
 33. Verbetert de vruchtbaarheid
 34. Werkt als antioxidant

Ashwagandha kopen


 • Ayurvedic Adaptogen
 • Standardized Extract
 • Helps Body Adapt to Stress
 • Immune System Support
 • GMP Quality Assured
 • A Dietary Supplement
 • Vegetarian/Vegan
Ashwagandha (withania somnifera) is an herb that is extensively used in Ayurveda, the traditional health care system in India. Ashwagandha is used as a general tonic and “adaptogen”, helping the body adapt to stress. In addition, Ashwagandha has been shown to support a healthy immune system.

Deze supplement KUN JE HIER BESTELLENGEBRUIK IHERB KORTINGSCODE (ILO824) om 5 dollar korting te krijgen. Als je voor meer dan 40 dollar bestelt krijgt u zelfs 10 dollar korting. Bestellen in US is hoe dan ook 2 a 3 keer goedkoper dan in Nederland. Dat heb ik uitgezocht. Vul de code ILO824 bij afrekenen (onderaan). Wilt u een gratis verzending? Bestel dan voor 50 dollar met de iHerb kortingscode ILO824. Dan betaalt u 40 dollar voor uw bestelling en betaalt u niets voor verzending (normaal vanaf 6 dollar. Het duurt 10 dagen voordat u uw bestelling thuis heeft (Ik heb al meerdere keren besteld).