SUIKER ALTERNATIEF

Wanneer wij geraffineerde suiker binnenkrijgen wordt deze in vrijwel onverteerde vorm zeer snel door ons lichaam opgenomen. Dit stimuleert het vrijkomen van een overmatige hoeveelheid insuline, een hormoon dat er voor zorgt dat onze cellen suiker kunnen opnemen en gebruiken als brandstof.
Hierdoor wordt de bloedsuikerspiegel weer verlaagd. Onze hersenen die deze metabolische processen in ons lichaam controleren, functioneren in een heel zuiver biochemisch evenwicht. Wanneer er grote hoeveelheden insuline worden afgescheiden door het eten van voeding waar veel geraffineerde suiker in zit, gaan je hersenen slechter functioneren en kunnen ze zelfs gaan hallicuneren. Dit kan emotionele uitbarstingen tot gevolg hebben! 

Geraffineerde koolhydraten zijn bewerkte suikers die snel in het bloed worden opgenomen door het lichaam. Geraffineerde koolhydraten zijn een onnatuurlijk voedingsmiddel kunnen door ons lichaam niet worden gebruikt. Bovendien bevatten ze vrijwel geen vitamines en mineralen. Echter worden bij de spijsvertering van deze koolhydraten wel vitamines en mineralen verbruikt. Daarmee vormen geraffineerde koolhydraten een belasting voor ons lichaam.  Het lichaam zet geraffineerde koolhydraten bovendien om in vet wat voor gewichtstoename kan zorgen.

Stevia (steviolglycosiden) is ongeveer 200 tot 300 keer zo zoet als suiker en levert geen calorieën.

SUIKER ALTERNATIEF

Stevia is een natuurlijke intensieve zoetstof. Het wordt geïsoleerd uit het blad van de stevia plant. In Zuid-Amerika gebruiken ze het al eeuwenlang als zoetmiddel.

Stevia is een veilige zoetstof zolang het gebruik onder de aanvaardbare dagelijkse inname blijft. Aangezien stevia een E-nummer heeft, is het zeker dat je er niet te veel van binnen krijgt.

Ik heb al verschillende merken van Stevia uitprobeerd. Zij verschillen behoorlijk in de kwaliteit en de smaak. Na lang zoeken en testen van verschillende merken heb ik Stevia van SweetLeef gekozen. Tip! Je moet heel goed roeren als je Stevia gebruik.


Description
All Natural SweetLeaf Sweetener
1 Tab = 1 Tsp of Sugar
SweetLeaf SteviaTabs are all-natural with no calories or carbs. When added to your favorite hot beverage, SteviaTabs begin dissolving instantly, deliciously sweetening your coffee or tea.


STEVIA KUN JE HIER BESTELLENGEBRUIK IHERB KORTINGSCODE (ILO824) om 5 dollar korting te krijgen. Als je voor meer dan 40 dollar bestelt krijgt u zelfs 10 dollar korting. Bestellen in US is hoe dan ook 2 a 3 keer goedkoper dan in Nederland. Dat heb ik uitgezocht. Vul de code ILO824 bij afrekenen (onderaan). Wilt u een gratis verzending? Bestel dan voor 50 dollar met de iHerb kortingscode ILO824. Dan betaalt u 40 dollar voor uw bestelling en betaalt u niets voor verzending (normaal vanaf 6 dollar. Het duurt 10 dagen voordat u uw bestelling thuis heeft (Ik heb al meerdere keren besteld).